A Rapid Aszfaltnál kizárólag kiváló minőségű pellettel kereskedünk, összekötve a minőségi gyártókat a minőséget vásárló vevőkkel. Ezért folyamatosan monitoringozzuk a piacot és az aktuális vásárlói igényeknek megfelelően (kiszerelés, mennyiség, kiszállítási cím) a legjobb árértékű pelletet kínáljuk. Jellemzően 5-6 ország számos gyártójától vásárolunk és a vevői igényeknek megfelelően változatos számú és távolságú helyekre szállíttatunk ki.
Magyarországi kiemelt partnerünk:Mi az a pellet?

A fapellet egy granulátum formájú, 100%-ig természetes alapanyagokból készült tüzelőanyag. Fűrészporból, faforgácsból, ill. egyéb aprítékból, ún. biomasszából készül. Előállítása magas nyomáson, a megfelelő hőmérséklet és páratartalom fenntartása mellett, vegyi ragasztók használata nélkül készül. Általában 6 mm átmérőjű, 0,5-5 cm hosszúságú, fenyő-, bükk- vagy tölgyfából, illetve ezek keverékéből áll.


Mire használható a fa pellet?

Lakóépületek, középületek és ipari csarnokok fűtésére használják. Energetikai tulajdonságainak és könnyű kezelhetőségének köszönhetően az egyik legnépszerűbb és leghatékonyabb ökológiai energiaforrás, bioüzemanyag, gyakran „folyékony fának” is hívják.


Miért környezetbarát?

A pellet speciális kazánban történő égése során mindössze annyi szén-dioxid szabadul fel, amennyit a fa élete során megkötött, és ami a természetes korhadása során amúgy is felszabadulna - így globálisan nem növeli a levegőben található káros anyagokat, fékezi az üvegházhatást..


Milyen az ENplus-A1 pellet?

A pellet tüzelőanyagot különféle minőségi osztályokba sorolják leginkább tisztaságuk, nedvességtartalmuk, hamutartalmuk, fűtőértékük és állaguk szerint. Létezik ENplus A1, ENplus A2, ENplus B minősítésű fa pellet is, ahol a legkiválóbb minőséget az A1 jelenti. Cégünk kizárólag ENplus A1 minősítéssel rendelkező fapellet értékesítésével foglalkozik, mely certifikáció garancia a kiváló minőségre (pl.magas fűtőérték, alacsony nedvesség tartalom kevés hamutartalom).

Az ENplus minősítés standardizált követelményei több mint 20 paraméterre terjednek ki, melyek közül az alábbi 6-ot emelnénk ki:
Átmérő 6 vagy 8 mm, Hossz 3.15-40 mm, Nedvesség ≤ 10%, Hamu ≤ 0.7%, Fűtőérték 16.5-19 MJ/kg


Mik a fa pellet előnyei?

 • Magas a fűtőértéke
  A tüzifához viszonyítva a pellet hatásfoka jobb: míg a pellet gyári nedvességtartalma 7-10%, a frissen kivágott fa nedvességtartalma 50-60%, a légszáraz tüzifáé pedig kb. 12-20%
 • Könnyen szállítható és tárolható
  15 kg-os ergonomikus zsákokban (65-70 zsákot raklapra tornyozva), vagy ún. big bag zsákokban (1 tonna) került értékesítésre, megkönnyítve ezzel mind a szállítást, mind a tárolást
 • Csökkenti a fűtési költségeket
  A földgáz jelenlegi piaci árához képest olcsóbb fűtési alapanyag, ráadásul 100%-ig újrahasznosított anyagból készül
 • Kényelmesen és könnyen adagolható
  A pellet - kiszerelésének és az standardizált granulátum méretének köszönhetően - alkalmas alapanyag az automatizált fűtési rendszerekhez (pl.: pellet kazánok). Nem véletlenül nevezik „folyékony fának” is. Továbbá az ENplus A1 minőségű pelletek maximális hamutartalma nagyon kicsi: 0,7% alatti (1 tonna pellet égetéséből maximum 7 kg hamu keletkezik). Ennek köszönhetően a pellet kazánok tisztán tartása is egyszerű és automatizálható.
 • Környezetbarát
  A fa pellet 100%-ig természetes és újrahasznosított alapanyagokból - fűrészporból, fa forgácsból, ill. egyéb aprítékból -, ún. biomasszából készül. Előállításához nem használnak fel vegyi-, és adalékanyagot: kötőanyagként a fában természetesen jelenlévő, a préseléskor kiváló lignin szolgál. Elégetésével mindössze annyi szén-dioxid szabadul fel, amennyit a fa élete során megkötött, és ami a természetes korhadása során amúgy is felszabadulna.